Reakce
I to je třeba,tak někdy příště.
I to je třeba,tak někdy příště.
Ahoj nějaká fotka nebo video ze sobotního bigbítu by nebyla.Nebo nějakej report,jak se to vydařilo.
...Ládík se nám tam trochu rozšoup s holkama, byli pořád u frťanů, tak asi moc foto nebude... možná z výčepu... :-D
Fotky mam nějaky dneska se k nim snad dostanu a nahraju je na internet :D :D
Tak foto je tu :D
No to víš někdo se o nás postarat musí :-) a Láďovi to šlo moc dobře .Jinak to byla opět dost vydařená akce.
Zdravím vás a chtěl bych říct ,jsem rád že tu existuje takové zajímavá diskuse.Kde napíšou svůj názor i členové z kapely.Petrovi bych chtěl říct,když se zvládne naučit obstojně za měsíc kolem 40 věcí tak musí být dobrej muzikant.Tonda Mašíček mě svými vzpomínkami na svoji první zábavu ,těžce připomněl mě samotného.Když jsem ve 14 byl poprvé na zábavě na Kečupu v Janovicích.Kéž by se ty časy vrátily.Je vidět že se v Sifonu pročistil vzduch a vládne zase dobrá nálada.Přeji vám aby se vše dařilo a mějte se skvěle.
Když jsem byl ještě malý chlapec, tak mě naši poprvé pustili na zábavu, jel jsem do Losiný na Sifon. Stál jsem tam jako tvrdý Y a záviděl jsem všem , že tam jsou s holkou a dělají si zářez. Za rok jsem zakládal první pseudokapelu a chtěl jsem hrát jako všichni matadoři tehdejšího západočeskýho bigbítu. Do dneška nevím jestli hraju dobře a jestli když něco zpívám, tak čistě, ale nestydím se za výkon, který předvádím. Rád se přijdu podívat a poučit , jak se to má dělat a hrát, ale prosím napište kam ( pouhopouhé jméno Venca mi prostě nestačí ), ono prostě nestačí doma poslouchat kazeťák a hrát si na muzikanta.
A teď to podstatné. Jsem fakt rád , že můžu hrát v kapele SIFON. Je to uskutečněný sen z dob , kdy se mi nezdálo ani to , že si udělám někdy zářez. Děkuji všem fanouškům kapely, že nikdy neuvěřili tomu, že by Sifon skončil, děkuji jim zato, že přijali nové hráče a že jim dali možnost ještě ukázat co v nich je, protože tomu dáváme fakt vše. Zároveň Vás všechny prosím, pokud budete někdy na pochybách, napište nám nebo nám to prostě přijďte říct do zákulisí, nechci se dočkat toho, že v budoucnu bude někdo psát, že hraju ze setrvačnosti a nebo s nechutí.
Ještě jednou děkuji všem.
Chlapi, smekám ;) Za tak krátkou dobu jste udělali neskutečnej kus práce. Trochu jsem se jako asi spousta fanoušků bála toho, jak to bude znít, člověk je zvyklej na starej Sifon a očekávání jsou veliký. Ale v Seči jste mě přesvědčili, že strach mít nemusím. Ještě pár koncertů, trochu víc si to sedne a sladíte to a myslím že to bude perfektní ;) Jasný, kritici určitě nějaký nedostatky najdou, ale pro mě jste dokázali jednu úžasnou věc - že vás to neskutečně baví a bylo to sakra vidět. Oproti starýmu Sifonu, kde kluci někdy vypadali že už tak trochu hrajou jen ze setrvačnosti, byl tohle velkej rozdíl, šla z vás energie a bylo vidět že si to užíváte stejně jako my fanoušci =) Takže jen tak dál, držím palce ;)
Přesně tak, ta radost a energie z podia uplně sršela do lidí...a to je hodně důležitý! Chybičky se odstraní...důležitá je ta radost :) Cca před rokem sem byl na koncertu Citronu a tenkrát sem viděl opravdovou radost z hraní a to jak to lejou do těch lidí, a vůbec sem netušil že podobnej dojem dokáže ještě někdo vytvořit..."novýmu" SIFONU se to povedlo a myslím že i dál dařit bude ;) Zase tu máme kapelu, která není jen jedna z desítek obyčejnejch zábavovek...je to rokovej nářez co má šťávu.
Líp bych to neřekla, naprostej souhlas =)
Všem děkuji za to jak se to tady rozjelo a samozřejmě pište,komentujte a diskutujte dál.
Ahoj všem, zrovna ty vícehlasy jsou už teď lepší než u minulé sestavy, perfektně ladí. Hodně mě překvapily klávesy, zní po letech zase sifoňácky. A mínusy? Nahradit kytaristu kalibru Tomáše Navrátila není lehké a asi potrvá, než budou kytarová sóla zase vyvrcholením každé písničky. Chce to také pomoci Vencovi Šelmátovi se sólovým zpěvem, naložil toho na sebe hodně. Slabinou jsou dál bum čvacht bubny, čekal jsem, že se do toho po tom zkoušení Jirka Vébr víc opře. Celkově ale nečekané překvapení, a to jsem se bál hodně. Těším se na další koncerty.
zpevy jsou falesny,,,je to totalne nerytmicky,,basa bicim nepomaha ,nehraje do nich,a Sifon nema hlas ,ti co zpivaj ,,nemaj hlas ,nema to silu ,useptany ,,falesny,,jinak drzim palce ,,a basa by mnela hrat vic s bicima ,,
to máš asi namysli jinou kapelu vid?
To je jen milný dogma z dechovky, že basa musí jít zákonitě s bicíma. Naopak basa je živější než létama skoprnělej Roman. Zpěvy jsou rozdíl, ale to nelze srovnávat s "uječeným" Tomášem. Za mě to maj kluci za 1 už za tu snahu. A to co jde ven, není vůbec špatný a za čas si to sedne a bude to perfektní. Sifon je zpátky a zase je na koho chodit....ukňouranej ExtraBand, Turbo....skomírající Brutus...v západočeským výběru kapel se na scénu vrátila jednička, na kterej je zase vidět že chce hrát a že je to baví, což už je dneska bohužel vzácnou vyjímkou.
Nehanil bych Tomase je to pan muzikant .s velkym hlasem, a vybornou kytarou ,a Roman ma basu hodne pod kontrolou ,jestli se Sífon zapsal v poslednich desetiletich,tak prave diky prave zminenym,a jestli se novej Sifon lidem libi je jen dobre ale verte tomu ze z ohlasu muzikantu tomu tak neni.
Upřímně, nemám úplně dobrý pocit, že se tu propírají kluci co Sifon opustili, jsou to dobří muzikanti a jistá rutina se po letech musí projevit u každého, za to bych je určitě nehanil, ale na druhou stranu, sami se rozhodli Sifon potopit... jestli to tak dopadne ukáže čas, noví kluci se teď narychlo snaží zachránit co se dá a lehký to zřejmě nemají...
Vaclave nechci nic rikat ano byly tam chybicky ale musis si uvedomit ze to vse bylo na rychlo a nauc se tolik pisnicek behem chvili kluci jsou dobry a koncert co koncert bude lepsi a lepsi :-)
Zdravím všechny,
chtěl bych za celou kapelu poděkovat za podporu, kterou od vás fanoušků cítíme a vážíme si všech názorů, i těch kritických. O všech nedokonalostech samozřejmě sami dobře víme a snažíme se je co nejrychleji to jde odstraňovat. Nehrajeme si na profíky a špičkové umělce, muziku děláme ve volném čase po práci, protože nás to baví a jsme moc rádi když to baví lidi, kteří na nás přijdou. Upřímně tedy musím říci, že na secvičení například zmíněných vokálů ještě nebylo mnoho času, Sifon má svůj specifický výraz a není úplně snadné se tam najít natož zapracovat tři nové hlasy. Já jsem v Sifonu jen něco málo přes měsíc a řeknu vám, že dostat do krve a naučit se nejen na kytaru alespoň čtyřicet v podstatě neznámých písníček je pro mě osobně docela tvrdý oříšek.
Ještě jednou díky všem za podporu a trpělivost... ;-)
Petr
Děkujeme Petrovi za vyjádření jménem kapely. A držíme palce v dalším snažení.
Zdar Ládo musím se zeptat,jak to myslíš konkrétně s těmi zpěvy .Ty jsi tam včera byl ?A nebo soudíš podle toho videa.Mě ta písnička z toho včerejšího videa přijde v pohodě.Sice jsem tam nebyl,ale co jsem četl ty příspěvky tak byly samá chvála.Jinak já osobně čekám,až uvidím na nějakém videu zpívat solově pana Petra.Co jsem ho zatím slyšel zpívat v Pařezech,tak to bylo za mě OK.Jinak hlasový projev pana Mašíčka se mi zdá taky slušnej.No on sem snad napíše někdo na to ještě svůj názor.Jinak zdravím kapelu a jsem rád ,že jste si včerejšek užily a měly jste plnej barák.
Mě přišli take O.K. Nevím kdo je druhý Lada který to tu píše.
Hoši, proboha ,co ty zpěvy?!!!! Je to možný? To co dělalo sifon sifonem tam není,ano pise se zde jak je všechno super,kdo slyší tak ví že není.
Dneska to bude do večera sakra dlouhej den....už aby bylo 9 večer :)))